Kies voor een onzichtbare beugel en een recht gebit

Bent u ontevreden over de stand van uw tanden? En vindt u het jammer dat uw tanden niet perfect recht staan? Kies dan voor een onzichtbare beugel! Bij Hoflaan Tandartsen bieden wij u de mogelijkheid om de stand van uw gebit te corrigeren. Dit doen we met een uitneembare en onzichtbare beugel. U krijgt een stralende lach met rechte tanden, zonder dat u de opvallende slotjesbeugel hoeft te dragen. 

Onze methode: AirSmile

Onze tandartsen zijn gecertificeerd behandelaar van AirSmile. AirSmile is een bekende en betrouwbare producent van hoogwaardige onzichtbare beugels. Deze worden ook wel aligners genoemd. Aligners zijn doorzichtige kunststof bitjes die u over uw tanden heen draagt. Door het dragen van de aligners wordt de stand van uw tanden aangepast en verbeterd.

De AirSmile behandeling

De AirSmile behandeling is een vrijwel onzichtbare manier om uw tanden recht te zetten. Elke aligner (bitje) wordt twee weken gedragen. Daarna vervangt u de aligner door de volgende in de reeks. Omdat u elke twee weken wisselt van bitje, en elk bitje een andere vorm heeft, verandert langzaam de stand van uw tanden tot de gewenste stand is bereikt. 

De onzichtbare beugels van AirSmile zijn geschikt voor bijna elke patiënt. Dus ook voor u! Het is de ideale oplossing voor iedereen die een beugel wil, maar de beugel niet wil laten zien. U draagt de onzichtbare bitjes de hele dag, en neemt deze alleen uit de mond met eten, drinken en tandenpoetsen.

In vier stappen naar een recht gebit

De behandeling is voor iedereen die op zoek is naar een onzichtbare manier om zijn gebit rechter te maken. Bij Hoflaan Tandartsen doorloopt u deze behandeling aan de hand van 4 stappen: 

1. De intake en onderzoek 
Tijdens de intake bespreken wij uw wensen. We luisteren goed en bekijken of een onzichtbare beugel iets voor u is. Ook maken we een overzichtsfoto, lichtfoto en een 3D-scan van uw gebit. Op basis van deze informatie laten wij u binnen 10 werkdagen weten of een behandeling mogelijk is. 

2. Bespreken behandelplan
Als een behandeling mogelijk is nodigen we u uit voor een tweede afspraak. Tijdens deze afspraak krijgt u een 3D filmpje te zien van de huidige situatie en van het uiteindelijke resultaat. Ook nemen we het behandelplan met u door en geven wij u een kostenoverzicht. Na akkoord op het kostenoverzicht maken wij uw beugels voor u op maat en gaat de behandeling echt van start. 

3. Uw behandeling
Tijdens uw behandeling wisselt u om de twee weken van aligner. Deze doorzichtige beugels draagt u dag en nacht, en neemt u alleen uit de mond met eten, drinken en tandenpoetsen. Ook zien wij u om de twee weken bij ons in de praktijk in Leersum voor een controle. Zo houden wij de voortgang en het resultaat goed in de gaten, en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen of andere zaken rondom de behandeling te bespreken. 

4. Na de behandeling
Bent u tevreden met de stand van uw tanden? En heeft u alle aligners twee weken gedragen? Dan is uw behandeling afgerond. Na uw behandeling ontvangt u een nachtbeugel, een retainer, die u draagt tijdens het slapen. Deze doorzichtige nachtbeugel zorgt ervoor dat uw tanden in de gewenste stand blijven staan, en niet terugkeren naar de oude positie. Tijdens uw periodieke controle controleren wij of uw tanden nog steeds mooi recht staan en geven advies waar nodig. 

De kosten van een onzichtbare beugel

De kosten voor de behandeling zijn afhankelijk van de huidige stand van uw tanden. Wij kunnen daarom geen totaalprijs noemen voordat wij uw gebit hebben bekeken en foto’s hebben gemaakt. De kosten voor het intakegesprek en het maken van de foto’s en 3D-scan bedragen rond de 125 euro per persoon. Na de intake, en voordat u start met de behandeling, nemen wij de totale kosten met u door. Pas na uw akkoord gaan we de aligners voor u maken en start de behandeling.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Voor meer informatie over een onzichtbare beugel neemt u contact met ons op. Ook mensen die geen patiënt zijn bij Hoflaan Tandartsen zijn meer dan welkom! Het is niet noodzakelijk om u in te schrijven bij de praktijk. U doorloopt bij ons het beugeltraject, en blijft patiënt voor de tandarts bij uw huidige behandelaar.