Kindertandarts voor Leersum en de gehele Utrechtse Heuvelrug

Hoflaan Tandartsen is een kindvriendelijke praktijk voor kinderen. Wij behandelen kinderen van alle leeftijden en uit de gehele Utrechtse Heuvelrug. Het is niet alleen voor volwassenen maar ook voor (jonge) kinderen heel belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan. De basis voor een goed gebit wordt namelijk in de kinderjaren gelegd. Bij Hoflaan Tandartsen vindt u tandartsen met veel ervaring met het behandelen van kinderen. Heeft uw kind een speciale behandeling nodig, dan sturen wij uw kind door naar een gediplomeerde kindertandarts. Dit is een specialisatie binnen de tandheelkunde. 

Bij Hoflaan Tandartsen zijn u en uw kinderen aan het juiste adres. Onze tandartsen nemen ruim de tijd voor uw kind en geven hen extra aandacht. Wij zorgen ervoor dat uw kind zich op zijn of haar gemak voelt bij de tandarts. Wij snappen namelijk dat een bezoek heel spannend kan zijn voor een kind. Zo nemen onze tandartsen alle tijd om in “kindertaal” uit te leggen wat ze precies gaan doen en welke instrumenten ze gaan gebruiken zodat uw kind zo ontspannen mogelijk behandeld kan worden. Daarnaast kunt u bij de tandartsen van Hoflaan Tandartsen terecht voor poetslessen. Wij leren uw kind hoe de tanden gepoetst moeten worden, en leggen hierdoor al vroeg de basis voor een gezond gebit. 

Onze tandartsen

Kinderen vanaf 3 jaar mogen naar de tandarts

Vanaf de leeftijd van 3 jaar is uw kind welkom bij de tandarts. Wij starten dan met de halfjaarlijkse periodieke controle. Deze kunnen wij plannen in combinatie met uw eigen controle. Wanneer uw kind al op jonge leeftijd naar de tandarts gaat is de kans kleiner dat uw kind een angst ontwikkelt. Daarnaast kunnen wij door periodieke controles problemen met het gebit mogelijk voorkomen. 

Kinderen jonger dan 3 jaar

Is uw kind jonger dan 3 jaar? Dan adviseren wij u om uw kind mee te nemen als u zelf voor uw periodieke controle naar de praktijk komt. Op deze manier kan uw kind wennen aan de praktijk en maken zij op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en onze medewerkers.

Tandarts bij angst

Voor kinderen kan een bezoek aan de tandarts erg spannend zijn. Onze tandartsen zijn uiterst ervaren in het behandelen van patiënten en kinderen met angst. Wij nemen extra de tijd tijdens deze afspraken en geven uw kind alle aandacht die nodig is. Onze tandartsen gebruiken verschillende methoden om de angst te verminderen en om het bezoek voor uw kind plezierig te maken.

Wilt u meer informatie over onze tandartsbehandelingen?

Bent u op zoek naar een nieuwe tandarts voor uw gezin in Leersum, Amerongen of de Utrechtse Heuvelrug? Inschrijven is heel eenvoudig. Online kunt u zich gemakkelijk en veilig inschrijven als nieuwe patiënt. Voor meer informatie over een tandartsbehandeling voor kinderen kunt u altijd terecht bij de tandartsen van Hoflaan. We vinden het belangrijk dat u en uw kind snappen wat de tandarts gaat doen en waarom. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen en al uw vragen te stellen. We nemen graag de tijd voor u.