De kosten van uw behandeling

Wij snappen dat u niet graag voor verborgen of onverwachte kosten staat. Daarom geven wij u voorafgaand aan uw behandeling bij de tandarts en mondhygiënist graag inzicht in de verwachte kosten. Na uw eerste afspraak en kennismaking in de praktijk kunnen wij u een kostenindicatie geven. Deze indicatie is afhankelijk van de staat van uw gebit en tandvlees en van eerdere behandelingen. Wij stellen altijd een wettelijk verplichte offerte op indien de kosten voor de noodzakelijke behandeling hoger zijn dan 250 euro. 

Houdt er wel rekening mee: voorkomen is beter dan genezen. Ook wanneer het aankomt op uw gebit. Kom daarom regelmatig langs voor een periodieke controle bij de tandarts en gebitsreiniging bij de mondhygiënist. Zo kunnen problemen mogelijk voorkomen worden. Wanneer u klachten ervaart, dan is het belangrijk dat u direct een afspraak maakt. Het verwaarlozen van klachten kan leiden tot meerdere behandelingen. Door onze jarenlange ervaring in de mondzorg, werken wij efficiënt en doelgericht. Hierdoor kunnen wij het aantal behandelingen laag houden en betaalt u nooit meer dan strikt noodzakelijk. 

De tarieven die wij hanteren zijn vastgesteld door Nederlandse Zorgautoriteit en gelden voor alle tandartsenpraktijken in Nederland. 

Volledige vergoeding voor kinderen tot 18 jaar

Een groot deel van de kosten voor de tandarts voor kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Tevens is het eigen risico hierop niet van toepassing. Niet alle kosten worden vergoed zoals kosten voor kronen en bruggen op kiezen. Voor deze kosten kunt u een aanvullende zorg- of tandartsverzekering afsluiten.

Vergoeding voor personen ouder dan 18 jaar

Voor personen ouder dan 18 jaar is er geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Als u ouder bent dan 18 jaar dan heeft u een aanvullende tandartsverzekering nodig of u betaalt de kosten zelf. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de kosten en dekking van aanvullende zorg- of tandartsverzekeringen. Uw verzekeraar kunt u meer vertellen over de mogelijkheden.

Betalingen via Infomedics

U ontvangt onze facturen via Infomedics. Als u voor tandheelkundige zorg verzekerd bent, stuurt Infomedics de factuur door aan uw verzekeraar ter declaratie. Voor het bedrag dat niet vergoed wordt door uw zorgverzekering ontvangt u rechtstreeks een factuur. Tijdens het eerste jaar dat u patiënt bij ons bent dient u de kosten voor uw behandeling direct in de praktijk te voldoen. U declareert daarna zelf de kosten bij uw zorgverzekeraar.