Uw eerste afspraak

Hoflaan Tandartsen is een tandarts- en mondhygiënepraktijk in Leersum voor het gehele gezin. Zijn u en uw gezin nieuw bij de praktijk? Lees dan onderstaand stappenplan goed door. Hierin staat hoe wij te werk gaan. 

1. Inschrijven

U kunt u en uw gezinsleden veilig en snel inschrijven via de website of door telefonisch contact met ons op te nemen. Na inschrijving ontvangt u een medische vragenlijst. De vragenlijst is een verplicht onderdeel van uw patiëntendossier. Deze vult u online in. Vervolgens nemen wij contact met u op om een eerste afspraak in te plannen. 

2. Kennismaken

Uw eerste afspraak is een intake van 30 minuten. Tijdens deze intake leert u op een prettige manier de praktijk en uw nieuwe tandarts of mondhygiënist kennen. Wij gebruiken deze intake om de staat van uw mondgezondheid te beoordelen. Tijdens de intake vindt geen behandeling plaats. Wel bespreken wij met u uw medische vragenlijst, voeren wij een algemene controle uit en worden er (indien noodzakelijk) röntgenfoto’s gemaakt. Vindt u het spannend om naar de tandarts te gaan? Of heeft u last van angst voor de tandarts? Wees gerust, onze tandartsen nemen alle tijd om u op uw gemak te stellen en zorgen ervoor dat u rustig kunt kennismaken met de tandarts en de praktijk. 

Wij vragen u tijdens de intake een geldig identiteitsbewijs en uw verzekeringspas mee te nemen. Na de intake plannen wij de eerste behandeling in.

3. Uw behandeling

Aan de hand van de intake kunnen wij een indicatie geven van de benodigde behandelingen. Wij voeren alleen behandelingen uit die echt noodzakelijk zijn en bijdragen aan het verhelpen en voorkomen van problemen met uw gebit. Het aantal behandelingen is altijd in overleg en wij kunnen u van te voren een kostenindicatie geven. Wij stellen altijd een wettelijk verplichte offerte op indien de kosten voor de noodzakelijke behandeling hoger zijn dan 250 euro. 

4. Periodieke controle

Indien de mondgezondheid goed is, dan adviseren wij om elk half jaar langs te komen voor een controleafspraak bij de tandarts en voor een gebitsreiniging bij de mondhygiënist of preventieassistent. Regelmatige controle en reiniging kunnen problemen met uw gebit voorkomen. 

Word patiënt bij Hoflaan Tandartsen

Bent u op zoek naar een nieuwe tandarts in Leersum of de Utrechtse Heuvelrug? Bijvoorbeeld omdat uw huidige tandarts met pensioen gaat of omdat u recent naar de regio Utrechtse Heuvelrug bent verhuisd, U bent bij ons van harte welkom. Onze praktijk groeit en er is ruimte voor nieuwe patiënten. Inschrijven is heel eenvoudig. Online kunt u zich gemakkelijk en veilig inschrijven als nieuwe patiënt.